[O1] Strzelająca sprężyna

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • LoeN
    Classic
    • 2009
    • 6

koddi, jak już to co piszesz to jest tylna tuleja
    nie powiem Ci dokładnie jak wchodziła bo nie widziałem akurat, ale pewnie z oporem żeby nie było luzu żadnego
    trzeba było same gumy wymienić, te od cupry są sztywne, więc pasowało by do rs :diabelski_usmiech
  • kosmo111
    Classic
    • 2008
    • 38

Witam przy mocnym skręcaniu kierownica strzela mi sprężyna prawego koła (napręża się jakby coś ją blokowało i zaraz puszcza) słychać takie jakby "brzęk" sprężyna raczej jest cała. Przy jeżdzie po dziurach nie słychac żadnych stuków itp. Tylko przy skręcie. Przeszukałem forum ale nie spotkałem się z podobnym problemem. Czym to może być spowodowane i czy poradzę sobie sam z naprawą. Narazie moje podejrzenia są na łożysko amortyzatora. ale nie wiem sam

Komentarz

• laurin
      Rider
      • 2009
      • 727

Według mnie łożysko.

Komentarz

• bzik13
        Rider
        • 2009
        • 514

Zamieszczone przez laurin
        Według mnie łożysko.
        Łożysko na kolumnie Macphersona. Radziłbym wymienić jak najszybciej, chyba że chcesz za niedługo nowe sprężyny kupować
        Mój liftback scout

Komentarz

• kosmo111
          Classic
          • 2008
          • 38

dziś wszystko rozebrałem niestety pęknięta sprężyna (na samej górze)

Komentarz

• bzik13
            Rider
            • 2009
            • 514

Zamieszczone przez kosmo111
            dziś wszystko rozebrałem niestety pęknięta sprężyna (na samej górze)
            Czyli za późno, przykre. Razem z sprężynami wymień sobie oba łożyska.
            Mój liftback scout

Komentarz

• kosmo111
              Classic
              • 2008
              • 38

chciałbym sie jeszce dowiedzieć jakie są różnice w jakości pomiędzy zamienikiem za 135zł http://www.skodaczesci.pl/oferta/cze...hwP2lkPTkzNw== a zamienikiem za 65zł http://www.skodaczesci.pl/oferta/cze...hwP2lkPTkzNw== bo z opisu nic nie wynika a na allegro też są rozbierzności od 33zł za szt do 135 i sam nie wiem co wybrać

Komentarz

Pracuję...